Slutrapport från Arctic Cat Cup.

Både publik och tävlande var fullkomligt lyriska över årets arrangemang av Arctic Cat Cup. Själv var jag inte så lyrisk på lördagen då jag kom sent och missade halva första kvalomgången.

Man får skylla sig själv när man kommer försent till en så lysande och välorganiserad tävling. Apropå lysande så hade ÖSSK till i år satt upp belysning på Gräfsåsen ifall nån missat det vid det här laget.
Suveräne Janne Tapio fick äntligen vinna Arctic Cat Cup. Janne trodde knappt att det var sant.
En hel del vurpor blev det innan tävlingen var över. Lyckligtvis var det ingen som skadade sig riktigt allvarligt.
Riktigt täta race var det på Gräfsåsen med snörök och kubbning.
Magnus Myhr skulle försvara Arctic Cats färger var det meningen. Krånglande rygg satte tillfälligt stopp för det.
Mattias Lönn var en av de åkare från hemmaklubben som utmärkte sig. "Råttan" körde både 440 och 800 och var riktigt trött efter alla kval och finaler.
Mattias har precis gjort sin teambuss presentabel med bland annat Skoterportalens logga. Snyggt
KGK Suzuki hade som vanligt lånat ut ett antal maskiner till funktionärerna. Den här Nightfire-varianten var klart läckrast.
Som vanligt lockade Arctic Cat Cup stor publik. I år var den dock något mindre än den brukar vara. Lördagen bjöd i alla fall på kanonväder.
Skoterportalens Stefan Olofsson smög omkring hos Motor och Fritids Expo. Måntro var han ute efter en Firecat med längre matta.
Den eminente speakern Christer Liljenberg var som vanligt mycket bra. I år kunde man dock höra röster som tyckte att det var för mycket Mac Liljenberg och för lite snack om hemmaåkarna. Snack säger jag.
Depån var större än någonsin och mycket välordnad. Publiken tog tillfället i akt att hälsa på teamen och förarna.
Som vanligt var det en hel del som låtit bilen stå och tagit skotern i stället. Svenska Bombardier klubben verkar för övrigt vara där.
När man står ute en hel dag blir man förstås lite sugen på mat. Hamburgergrillarna gick varma vilket även personalen gjorde. Det vart bara en burgare för mig men den var dock tillredd av två kockar och en Leksandssupporter. Inte illa.
Arrangörerna kan vara mycket nöjda med årets tävling som enligt Fredrik Granbergs mamma var den bästa tävlingen hon varit på.

Nu stundar VM-final den 13 mars för Östersunds snöskoterklubb.

Fler bilder och en filmsnutt från Arctic Cat Cup hittar ni här:
Film från PE-Media. Se film
Bilder från Sea to sky action media.
Bilder från Datamagic.

Roger Strandberg