Soligt Dragon MX Jam i Jämtländska Fanbyn.

Dragons årliga teamgathering bjöd på strålande sol och strålande körning. På åkermarken utanför Fanbyn ordnade man musik, aktiviteter och motordriven underhållning. En aktningsvärd drös motorförare ställde upp i Dragon MX Jam med klasserna fullstora hojar, Quad och Minibikes.

Det gick ganska snabbt att räkna ut att banan inte var direkt anpassad för minibikes då förarna fick kämpa hårt i de spåriga hoppen och finna sig i att försvinna i diken stora nog att svälja 10 st minibikes. Kim Thalen som även dubblade med fullstora maskiner vann minibike klassen.

Banan som tillfälligt anordnats på en åker var relativt smal och teknisk vilket inte hindrade Quadförarna att fara fram i värsta folkracestil. Mattias "Råttan" Lönn lyckades ta hem segern före Tim Andersson. Råttan såg dock riktigt sliten ut på slutvarven vilket han förklarade med att det varit lite klent om körträning i vår och sommar.

I stora klassen var det nog inget snack om vem som skulle ta hem de 10000 Euro, som sponsrades av Eurocard, var förstapris. Fredrik "Prippa" Hedman var totalt överlägsen vilket han underströk med att endast köra i T-shirt, jeans (!) och träningsskor. Konstigt att karln åtminstone hade hjälm på huvudet. Efter Prippa följde i ordning: Robert Karlsson, Björn Andersson, Fredrik Bergstedt, Emil Ottosson och Björn Eriksson.

I pauserna bjöd man på musik av Micke Michailoff och av FX-show ar Olle Olsson som sadlat om från skotercross till Quadkörning eller hoppning i den högre skolan.

Bilder från Dragon team gathering/MX Jam

 
Vackrare omgivning för en motortävling är nog svår att hitta.
När man sysslar med sånt här är det dubbelt så jobbigt att hålla Quaden ren. Man måste ju putsa undersidan också.
 
Sen provar han en kanonkula.
Vig grabb...
 
När showen var slut tog Olle sin Quad och flög hem...
Fantastiskt att det alltid kommer så mycket folk så fort man öppnar sidan på ett lastbilsskåp.
 
 
Prippa gör sitt bästa att hjälpa till med plöjningen.
Ibland är underlaget helt enkelt för löst att bära både hoj och förare, tur att det var torrt iallafall.
 
 
 
Ont om omkörningsmöjligheter var det gott om för Quadarna.
 
Regel nr 1, du måste åtminstone vara högre än framskärmen för att få köra.
Langen gick bland burgarna
Michailoff med polare visade att de kunde mer än tre ackord.
Det alla trodde var ett enkelt hopp efterföljdes av ett krondike, tur att man inte har så långt till marken från en minibike.
Hoppsan, fel håll, du ska till höger.
 
Mattias Lönn håller tungan rätt i mun vilket visade sig var en lyckad strategi.
Som ni förstår låg dammet tätt runt banan.
Att stå på näsan i den här sporten hör inte bara till vanligheterna, det är nästan ett previlegium.
Prippa visar Tony Richardsson hur man gör en omkörning i ytterkurva. Dock tror jag inte att Tony gör om det då de kör motsols i speedway.
 
 

Roger Strandberg