Favoriterna kopplar greppet om Pro-SM.


SM-deltävling nr 2 i Pro-SM blev till slut en ren uppvisning av Daniel Olofsson i Pro 600 open, Johan Eriksson i Pro 440 och Malungstjejerna Anna Henriksson och Lina Kaasalainen.
Annars gjorde Marcus Evensson ÖSSK ett tappert försök under kvalen att toppa hemmaåkaren Johan Eriksson.
Här ser ni de båda stridsflygarna göra upp på låg höjd.
Johan har nu två raka i Pro 440 men vi får se hur fortsättningen blir nu när Procirkusen lämnar Härliga Härjedalen.

Ett 60-tal förare hade hittat till Völlarbanan strax norr om Bruksvallarna.
Förutom några enstaka snöbyar som hånfullt vräkte ner snö på de inte ont anande förarna så var det kanonväder. Solen stod som spö i backen och fjällvindarna gjorde sitt bästa för att märkas.
Humöret var på topp hos åkarna.
Tävlingsledare Peter Moberg och domare Gunnar Hedin informerade förarna under förarmötet vad som gällde under dagen.
Gunnar passade på att ge teamen bannor för deras miljömattor hellre prydde golvet i bussarna än fyllde sin funktion i depån.
Även på en gammal soptipp skall regler följas.

Tjejklassen bjöd på jordgubbsdoft och hela 9 tävlande. Lina och Anna tog varsitt heat vilket var föga överraskande. Anna Karin Fredriksson, som här utövar tandemhopp med Petra Lindeborg, blev klar trea och ligger endast tre poäng efter Malungsmaffian i sammandraget.
Årets proffsigaste team, Team Duells SnoPro, har haft det tungt med skador men ljuspunkten Dan Lang gjorde en riktigt bra tävling. En femteplats hos Walles och en tredjeplats i SM-sammandraget borde väl glädja teamledare Lars-Johan Edh.
Teamkompisen Jeff Öijer var på plats men körde inte på grund av sin fotskada. Jeff extraknäckte som speaker en stund istället.

Andreas Ljungberg låg bra med i alla kval där han ofta tog ledningen men verkade inte ha tillräckliga krafter för att fullfölja.
Efteråt visade det sig att räven Ljungberg sparade den där lilla sista skvätten kraft för att knipa tredjeplatsen i finalen.
Hemmapubliken log ikapp med både Ljungberg och solen.
Mattias "Råttan" Lönn höll sig kvar på sin Arctic Cat och i gengäld höll sig katten frisk.
Men det skulle visa sig att trots att Mattias höll sig långt framme, under finalen höll han en tredjeplats i flera varv, inte hade tillräckligt med krafter för att orka hela vägen ut.
En begynnande förkylning resulterade i en tolfteplats.
En sån här skotertävling kräver en stark klubb och massor av ideella krafter. Team Walles hade grävt upp massor av funktionärer som gjorde ett mycket bra jobb. Man använde sig dessutom uteslutande av miljövänliga fyrtaktsskotrar från Yamaha.
Regerande mästaren Daniel Olofsson visade vart skåpet ska stå. Efter förra deltävlingens ruskiga uppvaknande när E-son knep första platsen så lämnade Lyckseles stolthet inget åt slumpen. Världsmästare E-son fick problem under finalen och ingen var inte ens i närheten att hota Olofsson.

En hel del publik njöt av härliga duster på skoterbanan och även på en del varm choklad och falukorvssmörgåsar. Jo självklart fans det Hamburare... den var god.
En stor del av åskådarna passade på att ta skoterleden som gick rakti igenom depån till tävlingen.
Emil Öhman knep andraplatsen i Pro 600 open i Funäsfjällen men behåller sin fjärdeplats i sammandraget strax efter Jocke Strandberg. En hel del BRP i toppen med andra ord.
Världsmästaren Peter E-son fick finna sig i att käka snö i finalen. Annars övertygade han ordentligt i kvalen vilket imponerade stort på speakern Gunnar Fridlund. Men man bör inte räkna ut Peter, tänk på att finalen går på hemmaplan.
Team Walles egen Völlarbanan led precis som övriga Sverige av snöbrist. En heroisk insats och x antal last snö fixade till en riktigt trevlig bana och tävling.
Dessutom är utsikten riktigt trevlig.
Team Walles nästa tävling blir den traditionsenliga stadioncrossen den 16 april.

Sammanfattning som inte på något sätt har något med flaggvakterna på bilden att göra.
Dalarna regerar i damklassen, Norges fartfantom Heggeli plockade hem en femteplats, detta Yamahas enda stjärnförare Fredrik Granberg, fortsättningen på Jörgen Backmans SM-säsong kan inte gärna bli sämre och att SVEMOs skotersektions jackor är mycket
snygga. Tack till Team Walles ledning och funktionärer för en väl utförd tävling.

Roger Strandberg