Snöskoterns dag i Lillholmsjö, Kaxås & Ytterocke.

Äntligen var det dags för årets stora skoterhändelse. Snöskoterns dag är religion för de flesta skotermänniskor, så också för oss.

Årets rutt planerades in i minsta detalj och med lång förberedelse (spikades typ kvart över tio på lördag morgon). Den slutgiltiga planen blev Lillholmsjö, Kaxås samt Ytterocke. Vikarierande Micke-Ante blev Patrik Jonsson från Rävanäset (Ragundas pärla enligt Jonsson, Badlands enligt oss andra).

Övriga broschyrsamlare var Stefan Olofsson, Pär Persson och undertecknad. Dessutom följdes vi åt i en blank och nytvättad Audi A4.
Första anhalten blev Mats Skoter i Lillholmsjö. På vintern är det svårt att missa affären då lägdan mitt emot affären brukar vara fullsmockad med diverse skotrar.

Inne i hallen hittade vi alla nya Yamahamodeller för i år och de är alla förvillande lika varandra.

Utanför affären hittade Jonsson en SXViper på grönbete. Observera att Jonsson ser till att matcha det han tittar på färgmässigt.

Inne i affären bjöd man på ett imponerande välfyllt kakfat samt väldestillerat kaffe. Pär som är vår okrönte kaffekung var dock inte så sugen efter sin helkväll på Östersunds Bluesfestival kvällen innan. Hann fick inte ens ner en myrstack!
Pär var dock på bra humör då han hittade en BR 250 i fruktansvärt bra skick.

Själv hittade jag ett par JAG:ar som liksom min också saknade motorer.

Stefan muttrade mest att det var för lite Arctic hos Mats Skoter vilket är förståeligt då det trots allt är en Yamaha-handlare.

Vidare till Birgerssons i Kaxås som har två riktigt trevliga skoterhallar. Jonsson borde dessutom fått hittelön eftersom han fann en Polaris Touring som försäljarna inte ens visste att de bytt in.

Pär och jag beundrade en gammal hederlig Lynx Cobra med tvålkoppshuv och Stefan konstaterade att Polarisarna kändes konstiga.
Nu finns det förvisso rätt många som tycker att Stefan är lite konstig så det jämnar väl ut sig.

Vid det här laget började tarmarna pocka på och fundera på var hamburgarna tagit vägen. Därför lämnade vi Offerdalsbygden för att söka oss mot Ytterocke.

Stefans bil var begåvad med en vägkarta där Kaxås inte var utsatt.
Stefan som är gammal

stigfinnare lyckades dock efter lite överläggningar hitta till E14.

I Ytterocke kan man inte låta bli att imponeras av den trevliga butiken. Dessutom hade de gott om fika och framförallt hamburgare. Dessa tillagades på en gasolgrill av medlemmar från Sällsjö skoterklubb.

Blodsockernivån gick upp igen på Stefan
så att han orkade reflektera över hur det kommer sig att det finns en skoteraffär vid varje "här slutar allmän väg" skylt.

Pär kunde för sitt liv inte begripa hur han ideligen kunde tappa bort oss i en så pass liten by.

I vilket fall, hatten av för Ytterocke Production och deras mycket trevliga skoteraffär.

Grabbarna grus: Stefan "Stive" Olofsson, Patrik "Snajdarn" Jonsson, Pär "Billigare med kolvringar till enstånkor" Persson samt jag som inte fastnade på bilden Roger "Kritan" Strandberg var mycket nöjda med lördagens utflykt. Däremot förstod nog ingen varför Stefan promt skulle tvätta bilen innan vi drog iväg. Som synes blir nog Stefan tvungen att tvätta Audins smutsiga byk igen.


Roger Strandberg