Lövångers SK bjöd på solig veteranskotervisning.
Den 6 mars anordnade Lövångers Skoterklubb sin första veteranskotervisning i klubbens historia. Strålande solsken sken i kapp med alla veteranskotrar som fanns på plats.

12 ekipage var anmälda och de representerade allt från bredbandare till isracingmaskiner. Under dagen fick publiken lägga en röst på sin "favoritskoter".

Trots motorstinna och blanka fartvidunder var det den äldsta och klart "osnyggaste" skotern som publiken tog till sitt hjärta.

Vinnare i "Peoples choice" blev Anders Forsman från Umeå med sin Lloyd 600 med fyrtaktsmotor, tillverkningsår 1967 gör den troligen till Vebomarks första skoter.. Motor och växellåda från en Lloyd 600, fyra växlar framåt + back, rullgas, fotbroms och fotkoppling.

Pris delades också ut till den som kört längsta sträckan till träffen med sin skoter. "Long distance driver" vanns av Robert Lindgren som körde sin Ski-Doo Elan -74 från Vebomark till Lövånger (ca 2 mil).

Under dagen presenterades alla maskinerna och speakern Gunnar Pettersson intervjuade alla ägare om respektive skoters historia. Ett uppskattat inslag bland publik och deltagare.

Långväga gäster var bl.a. Rickard Ek från Kalix med sin fina Yamaha SRX 440 -77 samt Andreas Hedlund från Arvidsjaur med sin Yamaha SSR 643.

Förrutom veteranskotrar hade man även anordnat lotteri och servering för de fikasugna. Vi hoppas att alla som besökte skotervisningen var nöjda och hade det trevligt. Nästa år kör vi igen och då hoppas vi att det ska bli ännu bättre och ännu fler maskiner.

(Den 17 Juli anordnas en veteranskoterträff i Ånäset där vi ska visa upp våra maskiner. Anmälan och info till denna träff sker till, Robert Andersson på tel 0934-20515,070-3430358.)

Jan Löfroth ordförande Lövångers SK

Vinnare av "Peoples choice" Anders Forsmans Lloyd 600 från 1967.
Ante Hedlunds värsting Yamaha SSR 643.
Micke lindströms Yamaha STX 340.
Ännu en STX 340 men den här gången är det Robert Anderssons.
Ubbe Rönnlund intervjuas av Gunnar Pettersson.
En inte helt vanlig syn: Yamaha Inviter.
Ubbe Rönnlunds Rajd Laser.
Publiken sken ikapp med veteranskotrar och solen.
Lennart Lundbäcks Yamaha SR 433.
Jannes Yamaha SRX 440...
sken ikapp med Rickard Eks Yamaha SRX 440.